Sunday, July 10, 2011

Pripravak 500

Kada spominjemo pripravak 500, govorim o dvije škole:
Njemačka škola: kojoj je pionir Christian v Wistinghausen, koja pripravak 500 miješa u hladnoj vodi, šprica poslije podne po suhom tlu, pripravak 500 suši i drži u uvjetima koji nisu prikladni za očuvanje života u pripravku i mješa s vanjske strane prema unutrašnjoj u kanti, što rezultira vrtlogom bez boćnog nagiba,a za 1 ha se koriste 3 roga i oko 40-50 litara vode


Australska škola: kojoj je pionir Alex Podolinsky, a temelji se na istraživanjima koja je napravio Erenfried Pffeifer, kojemu je Rudolf Steiner dao povjerenje i uputu da završi istraživanja vezana uz biološko-dinamičke pripravke.
Pripravak 500 se miješa u toploj vodi(30-35c), koja se grije na drva ili plin. Miješa se ručno(do 60 litara) ili strojno, jer je bitno energično mješanje, koje se radi s unutarnje strane prema vanjskoj kako bi vrtlog bio od same stjenke bačve do dna. Šprica se poslije podne po mokrom tlu, čuva se u posebnim kutijama u podrumu bez el. energije. Pripravak ostaje cijelo vrijeme vlažan, jer kada se pripravak osuši nema više djelotvornosti. Stavlja se 88g ( do najviše 100g) na 25-35 litara vode. Pripravak se šprica u roku od sat vremena nakon mješannja, jer je tada potpuno učinkovit.


Kada je Pffeifer završio istraživanje 50-ih godina u Americi, on se je dopisivao s Alexom koji mu je poslao svoj pripravak i nakon što ga je Pffeifer pregledao rekao je Alexu kako je njegov pripravak bolji i učinkovitiji.

No comments:

Post a Comment