Friday, May 8, 2015

Biodinamičke presadnice i malo o biodinamičkoj-ekološkoj i konvencionalnoj hrani i ugoju 1. dio

Dragi ljubitelji Prirode!

Tu sem, ovih dana ja ne delam, malo jako me zgrabila kičma, pa sam bil kod Čovjeka Učitelja Osteaopate, koji me je Uravnotežio, sada se oporavljam i harmoniziram.
Premda Duhovni uzrok tome ću lagano i duži period usvajati, prihvačati i živjeti!

Eve, još je ostalo malo biodinamičkih presadnica, koga zanima, a nije ih rezervirao slobodno!

Ovih dana sijemo i radimo si presadnice kupusa, kelja, bbrokule, cvjetače, korabice, poriluka, ljetnesalate, tikvica, buča, lubenica, dinja, blitve, cikle... bit će malo viška, koga zanima, molim vas predbilježite se i naručite ih!

Ovo su naše alatke za izradu kocki od našeg biodinamičkog komposta u kojeg umiješavamo treset poradi strukture! Radimo presadnice bez stiropora, plastike i drugih štetnih dodataka ili okvira!

Biodinamička hrana koja je u skladu s prirodnom organizacijom je potpuno u skladu živog čovjeka. Zašto ? što fali ekološkim namirnicama!

Ništa im ne fali osim Svjetla i Ajmo malo približit si  rječima da je biodinamička hrana hrana za život-Duh i za emocije, te naravno i za tijelo, jer uzgoj biodinamičke hrane je potpuno drugačiji od svih drugih uzgoja hrane!

 sada ćemo imati natjecanje koja je bolja?

Najbolja hrana, za mene naravno je ona koja me okrepljuje, oživljava mi Duh, emocije i tijelo! Cjelovitog mene!
Sva ostala hrana ukoliko to ne podržava, nije hrana za život, nego hrana za tijelo!

Jedna od fantastičnih studija je pokazala kako biodinamički uzgojeno povrće ima u sebi mnoštvo svjetla, a mi smo bića kojima nužno treba svjetlo, čak smo i sastavljeni od svjetla! ( druga jedna slična studija, prije nekih 10-ak godina u Švicarskoj, pokazala je pomoću x zraka i pip kamerom (ako se ne varam, već sam male zabil) kako ljudi koji se hrane  biodinamičkom hranom (10-ak)godina imaju kosti koji im svijetle, za razliku od ostalih vrsta hrane). Meni to sve govori!


Prvenstveno za Biodinamiku je najbitnije:

1. Oživljavati i hraniti TLO, a ne hraniti biljke  "Ekološkim hranjivima"
2. Tlo i biljke špricati s biodinamičkim pripravcima ( BD 500, kompostni strater, BD 501...) Pomoću kojih se diže kvaliteta do samih vrhunaca arome, okusa, finih nijansiranih šećera, mnoštvo minerala i vitamina, te najbitnije ŽIVOTNOST hrane
3. Na biodinamičkom imanju je  nužnan suživot TLA- BILJAKA-ŽIVOTINJA i ČOVJEKA ukoliko nešto nedostaje nema potpune Prirodne organizacije i takvo imanje , ajmo reči iskreno nije biodinamičko, ma koliko se trudilo s ostalim razinama! Naravno da se o ovome da raspravljati kao i o svemu, nema dogme, samo su pokazatelji i rezultati bitni!!!
4. Bitna je zaokruženost imanja, tako da nema nikakvog ili skoro nikakvog unosa  sa strane ( biljaka, životinja, hrane...)
5. Vlastito sjeme ili bar kupnja biodinamičkog sjemena! Zato mi na imanju polažemo puno brige i vremena oko uzgoja i održanja, razmnožavanja i širenja vlastitog sortnog sjemena!

Za sada tulike, nastavak slijedi!

Majte se lijepe i nek nam raste


No comments:

Post a Comment