Monday, February 22, 2016

Biodinamički kalendar i preventiva za voćke i vinogradDragi ljudi delam već 5 godina po biodinamičkom kalendaru od čovjeka Pierra i Vincenta Massona, koji ima dosta razlika od mjesečevog kalendara Marie i Mathiasa Thuna!

Imate na njihovoj web stranici:  http://www.biodynamie-services.fr

englesku verziju! Svakako ronite i krenite!

Preventiva i zimsko špricanje:

Vapneni sumpor (Lime sulphur) - pogledajte na you tube za izradu!


50 grama sublimiranog sumpora  (možete ga naručiti iz eu) dodati vode i mješati poput mase za palačinke!
Napraviti isto sa 70 g živog vapna.
Mješati sumpor pastu sa vapnenastom pastom u nekoj rabljenoj metalnoj posudi.

Zagrijati i kada počinje kuhati maknuti s vatre i dodati 10 litara vode, dobro mješati, filtrirati i koristiti isti dan zbog velike učinkovitosti!

Špricati sa maglicom po cijeloj voćki ili trsu. Bute vidli koliko vam treba za vaše potrebe!

Ovaj pripravk miriše na pokvarena jaja

Obavezno koristiti rukavice i naočale, jer je ovaj priravak jako lužnat

Majte se lijepe dragi ljudi!
 


1 comment:

  1. Poštovani, javljam se u ime uruge Termen iz Malinska na otoku Krku. Novoosnovana smo udruga mladih i cilj nam je aktiviranje mladih na svim društvenim razinama. Jedan od osnovnih ciljeva nam je i promicanje održivog razvoja i zdravog načina života, a vezano uz to bavimo se promicanjem i ekološke poljoprivrede, neki naši članovi se i bave ekološkom poljoprivredom.
    Ugl. 14.05. u malinskoj održavamo dane termena (ciklama) uz gastronomsku ponodu (eko) i zabavni program organiziramo i predavanja o održivoj poljoprivredi. Na internetu sam vezano za biodinamičku poljoprivredu pronašao vas i zamolio bih vas da mi odgovorite dali se bavite održavanjem predavanja na tu temu, dali možda znate nekoga tko se bavi takvim predavanjima. Zahvaljujem na odgovoru i ispričavam se na smetnji.
    Kontakt na koji nam se možete obratiti je udruga.termen@gmail.com ili mob. 098 946 3365. Naravno voljni smo platiti za sve troškove predavanja.
    Pozdrav, Toni Kraljić (predsjednik udruge).

    ReplyDelete