Tuesday, October 25, 2016

Radionica izrade hrpe mini tiplane na biomasu-"Biomeiler" za grijanje plastenika i kuće






RADIONICE ZA IZRADU MINI TOPLANE NA BIOMASU-„Biomeiler“ (drvena sječka, piljevina, slama, trava, gnoj…)
 predavanja u Zagrebu su otkazana!

Native-power.de
POZIVAM VAS U OKRILJU BIODINAMIČKOG IMANJA „VRTIZOBILJA" NA DVIJE DVODNEVNE RADIONICE ZA IZRADU MINI TOPLANE NA BIOMASU ( drvena sječka, slama, piljevina, trava, gnoj…) „BIOMEILER" PO METODI JEANA PEAN-A ZA NAJJEFTINIJI NAČIN GRIJANJA PLASTENIKA I KUĆE.
Cilj nam je napraviti  izuzetno povoljnu mini toplanu na biomasu-„biomeiler" hrpu od drvene sječke, piljevine, gnoja, trave, slame, gnoja koja će nam grijati vodu kako bi grijali unutrašnjost plastenika i kuće, te dobili izrazito rani i kvalitetan urod voća i povrća i grijali se zdravo, izrazito povoljno i obnavljajuće (ostaje nam vrhunski kompost). Jeftin, alternativni i potpuno učinkovit način grijanja.



biodiverseed.com
Mini toplana na biomasu-„Biomeiler“- traje od 12- 18 mjeseci, dakle ovisno kad ju postavljate, koliko je velika  toliko imate za grijanje 2 sezone i puno, puno  vrhunskog komposta!
Za organiziranje radionice: mini toplana na biomasu-BIOMEILER, koja dolazi od jeana pean-a koji je pokrenuo evoluciju, kako uz pomoć drvene sječke koju usitnimo sa strojem te posebnom tehnikom slaganja sječke, piljevine, biljnih ostataka iz vrta, životinjskog gnoja, cijevi,vode i mikroorganizama (brži početak raspadanja) slažemo hrpu u koju možemo staviti limenu bačvu sa gnojem i vodom i uz pomoć topline iz „Biomeilera" možemo skupljati bioplin i na kraju dobijemo vrhunski kompost za vrt i biljke!
                              
   native-power.de

Mi planiramo na 1. Radionici raditi oko 10 metara široku i oko 3-4 metara visoku u kojoj ćemo namotati oko 700-1000 metara cijevi kroz koju će ići hladna voda,a mikroorganizmi će prerađivati drvenu sječku, lišče i ostatke u hrpi i tijekom prerađivanja javlja se visoka temperatura koja grije vodu u cijevima i tako otprilike 12- 18 mjeseci izlazi voda temperature 60 stupnjeva celzijusa koju koristimo za grijanje, u našem slučaju plastenika i kuće, a moguće je garaže i svega što vam je potrebno, a nakon toga vam ostane vrhunski kompost.

1. Radionica u Horvatima-vrtizobilja 19.11.-20.11. 2016. Izrada mini toplane na biomasu-„Biomeiler“ hrpa od drvene sječke i piljevine za grijanje plastenika ( 800m2),
700kn preporučene donacije za 2 dana uključena hrana i snimljeni video materijali s fotografijama. Postoji mogućnost noćenja, ali molim posebno javiti i dogovoriti! Prijave za radionicu primamo do 16.11. 2016.
Početak u subotu i nedjelju je u 9 sati.
2. Radionica u Samoboru 3.12.-4.12.2016. Izrada  mini toplane na biomasu- hrpe od drvene sječke, piljevine i trave za grijanje privatne kuće.
700 kn preporučene donacije za 2 dana, uključena hrana i snimljeni video materijali s fotografijama. Prijave za radionicu primamo do 28.11.2016.
Početak u subotu i nedjelju je u 9 sati

Cilj nam je ovih radionica da ovladate tehnikama izrade  mini toplane na biomasu ( drvena sječka, slama, lišće, trava, gnoj…) biomeilera kako bi bili sposobni izraditi ih sami.
Obavezno ponijeti odijelo za rad, obuću, rukavice jer ćemo veći dio vremena raditi praktično, jer kada sam praktično radiš to upamtiš , razumiješ i znaš ponoviti.
Moguć je smještaj, uz obaveznu najavu i planiranje
Ukoliko će biti padaline, radionice će se održati, jer nam je sve natkriveno, hladno nam neće biti, jer ćemo raditi i piti tople napitke!
Javite se ukoliko vam treba individualno vođenje , savjetovanje i izgradnja  mini toplane na biomasu- „Biomeiler“ (drvena sječka, lišće, piljevina, slama, gnoj, trava…), kompostna hrpa za grijanje!

Živimo i radimo kroz prirodne procese!
Vrh obrasca
Dno obrasca

No comments:

Post a Comment