Friday, December 10, 2010

biodinamička poljoprivreda povijest 2. dio

Stižeme opet!
Mi se u stanu grijemo na drva, imamo dve peći, to je tak dobro, toplo, da toplo, vruće, a ne da ti ulijeniti prek zime, jer trebaš kuriti drva, cijepati. Čini me svježim i odmornim ova toplina, a vani, počeloooooo je.

Biodinamički pripravci koje radi Germanska škola( tako je nazivamo, jer je započela u Njemačkoj i najviše se proširila po zemljama Austro-Ugarske, a danas posvuda, osim u Australiji.)su nedjelotvorni, jer se npr. pripravak od maslačka radi od kravlje potrbušnice, a ne od ovitka tankoga crijeva, naravno kravljih, još gore, jer Germanska škola svoje pripravke suši za skladištenje. Takovi pripravci su nedjelotvorni i takova poljoprivreda nije ništa više nego ekološka.

Alex Podolinsky je rođen u Njemačkoj, njegovi Rusko-Ukrajinski roditelji su napustili Rusiju 1917. Alex Podolinski je počeo učiti Biodinamičku poljoprivredu kao dijete od sudjelovatelja poljoprivrednog tečaja. Od 1938 Alex živi sa svojom sestrom u u Dornachu, te je svaki dan koracao putem gdje su zakopani prvi kravlji rogovi i gdje je proizveden prvi pripravak 500 ( 500 zato jer u 1 gramu pripravka ima 500 000 mikroorganizama) Alex je ranih 50-ih emigrirao u Australiju-zemlju sunca.

No comments:

Post a Comment