Wednesday, December 8, 2010

Dolazak Alexa Podolinskog u Hrvatsku

Hajo! Hajo! Draga braćo i sestre u Majci Zemlji.

Na proljeće ove godine, odlučih pozvati Alexa Podolinskog u Hrvatsku , kako bi nam prenio znanje, iskustvo i mudrost ( to je ono što trebam. Nakon mjesec dana zvoni telefon, javim se i tihim glasom, punim smiraja i života, " Good day, here is Alex Podolinsky, I need mr. Novosel" i tu je počelo. Alex nam je došao u 7. mjesecu ove godine i održao nam je lekcije o tlu, pripravcima, mješanju, skladištenju i općenito o svemu po male.
Prvi dan smo bili na imanju kod Bernarde Orehovec, drugi dan kod Branka i Nade čegec, te Jasminke i Željka Iličić. Uživasmo i učismo od Čovjeka Alexa.

Alex nas je uputio na najveće i najkvalitetnije proizvođaće Biološko-dinamičkih pripravaka: Piere i Vincent Masson iz Chateau. Otiđoh na 10 dana kod Piera i Vincenta, a 3 zadnja dana dođoše Ženka Ivonas Tonkom, te svi Moćni Ljudi: Nada Čegec, Jasminka Iličić, Krešo i Višnja Medac-Čusak, Blanka Dragojević, Velimir Rodić i vrtlar Robert. Naučismo sam sućin krozn praksu i teoriju, te bobismo Mjesečev sjetveni kalendar i knjigu:Praktični priručnik iz biodinamičke poljoprivrede" od Piera Massona, koji su trenutno u prijevodu.


Zašto se javljam tek sada? nakon Alexa i Massona zanijemih!

Biološko-dinamička poljoprivreda koju sam radio po "Njemačkoj" metodi je krnja i neučinkovita, a Metoda po Steineru- Erenfried Pfeifferu-Alexu Podolinskom je praktična, životna i dokazivo-pokaziva.

Bijah u čuđenju i stajah, tek sada progovorih!

sljedećih dana pisat ću o temeljima Biodinamičkog poljodjelstva .

No comments:

Post a Comment